Fanny Thorsberg

Video från 2014.

Publicerad 2014-12-30 19:29:49 i Allmänt,

Ja fick lite insperation från Adinas blogg där hon hade gjort en årsresumé i en video, tyckte det var en mycket bra idé så jag kände för att göra likadant. Nu blev min video däremot väldigt jävla lång, snarare 6 minuter och 21 sekunder men jag kan verkligen inte begränsa mig, vill ju ta med allt. 
Det är lite från Bråvalla och andra utgångar med olika kompisar under åren och en massa bilder från olika stunder. Och jag insåg faktiskt medans jag gjorde den här videon att fan vilket bra år det har varit ändå bortsett från alla andra pissiga saker som hänt. 
 

Året 2014

Publicerad 2014-12-28 02:21:00 i Allmänt,

Tänkte vara lite trevlig och slänga in en sån där nyåresumé men det får bli en liten kortare sådan denna gång, brukar annara lägga upp den veckor senare (de få gånger jag ens har orkat fortsätta med den) för att det tar så lång tid för en seg människa som mig. 

Beskriv året med tre ord.
Svar: Jobbigt, underbart, lärorikt framförallt.

Bästa köpet?
Svar: Kan nog ha varit mina råttor haha.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Svar:  Medina – Se på mig nu  & John De Sohn – Wild Roses - Radio Edit framförallt, får liksom sånadär otroliga flashbacks-känslor av de låtarna från i somras då jag och Emma var ute på våra galenskap. Men även The Proclaimers – I'm Gonna Be (500 Miles)  jäklar var vi lyssnade på den på Bråvalla och jäklar vad vi sjöng och jäklar vad kul vi hade där under vårat lilla tält med en skylt gjord av tre plasttallrikar som beskrev vårat campnamn med en svart text där det stod: Klunkedal. 

 Jävlar vad bra den här bilden är. 

Vem har du umgåtts med mest?
Svar: Emma Wanfors utan tvekan sen självklart mycket med andra vänner som några från min klass, lite kompisar hemifrån då & då, och självklart Nathalie som jag bor med då. :) 

Har du haft ett förhållande under 2014?

Svar: Det har jag inte.

Vart reste du under 2014?
Svar: Tyvärr ingenstans utanför Sverige, men jag har då lyckats med att besöka i alla fall några platser i Sverige som jag inte varit på förut som tex. Skåne då jag var där på praktik, jag och Karolina passade även då på att åka ner till Smygehuk på en liten mysig roadtrip där vi åt och sprang ut en snabbis på Sveriges sydligaste punkt bara för att.  Vi var även till Malmö över en dag vilket jag aboslut inte ångrar, fastnade lite för Malmö, så otroligt fint. Och sedan var vi ju ner på Bråvalla också, då tog vi bilen och klarade oss hela vägen utan att köra vilse med gps:n, det trodde jag verkligen inte om mig och Emma, men vi kan vi också! 

 
 
Bild från Malmö. 

 

Vad var din största tabbe 2014?
Svar: Jadu, alltså alla gör vi misstag hela tiden, varje dag även fast det bara är pyttepytte små misstag så gör vi alla dom, och jag försöker att inte ångra mina för då får man bara ångest och blir deprimerad, jag tänker i stället att sånt händer samtidigt som jag lär mig utav det och jag tror att det är en del utav det som ska vara meningen med livet. 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Svar: Helt klart Bråvalla & Classic carweek, kanske inte största men absolut roligast! 

Har du blivit bättre på något?

Svar: Jag har blivit bättre på att hantera olika saker bättre, mycket bättre.

Vad var extra dåligt med året?

Svar: Ja det lär väl kanske vara att jag glömde min stackars vandrande pinne i bilen så han frös ihjäl.. hemsk var bara förnamnet. 

Vad var extra bra?

Svar: Måste verkligen säga mina vänner som alltid har funnits där för mig i både vått och torrt, alltså alltid. Inser verkligen vilken jäkla tur jag har som har fått just dom vännerna. Så CREDIT till er ♥

Lärde du känna några nya människor?
Svar: Har lärt känna mycket nya människor detta år, några har jag lärt känna bättre och några helt nya och underbara människor.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Svar: Det gjorde jag. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Svar: Men självklart mina vänner.

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Svar: Måste väl vara att jag fick jobb på munkbohemmet under sommaren och sedan fick fortsätta att jobba där, alltid något!

Största framgång på det privata planet?

Svar: Jadu, att jag lärt mig av mina egna misstag, verkligen. Även om vilka som är mina riktiga som jag håller tätt intill mitt lilla hjärta. 

Vem saknade du?
Svar: Har saknat mina kompisar i Hedemora extra mycket detta år, har ju haft egen lägenhet vilket  innebar att jag blev kvar i Rättvik över helgen mycket oftare. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Svar: Jag tänker acceptera mig själv och situationen och inse att det bara är att gå vidare med ett leende på läpparna för så småningom kommer det någonting bra igen. 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?

Svar: Jag tror att 2015 kommer bli underbart, nu vill jag inte ha för höga förhoppningar eller så men jag för det men det är ju faktiskt år 2015 som jag kommer att ta studenten, vilket innebär studentkryssning, studentvecka, och sedan har ju jag och Emma lite planer efter skolan också så ja, jag vågar faktiskt hoppas på att 2015 blir ett fantastiskt år. 

Vad kommer du sakna från 2014?
Svar: När jag har tagit studenten: Rättvik, jag kommer sakna allt med Rättvik, skolan, lägenheten, friheten med att bo själv framförallt, min klass, alla djur, bryggan som alltid finns där de kvällar jag förlorat mig själv i mina egna tankar, att sitta högst upp i slalombacken och kolla på stjärnorna, bowlingen, allt. Förstår inte hur en så pluttig stad kan betyda så mycket. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Svar: Tagit vara på saker. 

Vad spenderade du mest pengar på?
Svar: Måste nog säga alkohol och kläder. 

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Svar: Som jag sa innan så har jag och Emma lite planer efter studenten sedan får vi se. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Svar: Ta vara på ditt liv. 

24 December

Publicerad 2014-12-23 20:40:56 i Allmänt,

24 December är speciell för många, mindre speciell för andra, hemsk för vissa. 
Det är konstig hur en egentligen vanlig dag kan bli till någonting helt annat, lycka direkt när man vaknar på morgonen, en speciell känsla när släkten ramlar in och fyller hela hallen med skor och vatten när snön sedan smälter under alla skor och skapar stora pölar i hallen. 
Spänningen under hela maten i väntan på att julklappsutdelningen ska börja och mättheten när man ska orka trycka i sig efterrrätt efter också, man gör det fast man egentligen inte orkar. 
 
Jag är en sådan person som ser julafton som någonting speciellt, någonting extra. Jag älskar julafton och när tiden är inne för att plocka fram alla små jultomtar som så fint ska pryda varje liten hylla och fönster i huset. När det dags att pynta granen med vackra porslinskulor, ljus och glitter i olika färger när man trängs i soffan framför kalle ankas jul och när köket är fyllt av både mat och släkten som står på kö i väntan på sin tur för att få ta del av den goda julmaten. Jag älskar spänningen och den otroligt eviga väntar som uppstår när man har ätit klart och väntar på att julklappsutdelningen ska börja. Jag älskar att höra någon framme vid granen sitta och säga "god jul ... önskar..." , jag älskar att nyfiket riva upp paketen för att få se vad som finns inuti.
 
Jag minns när jag var liten, då hade vi barn alltid en liten julsäck som hängde precis utanför våra rum på våra dörrar. 
Jag minns hur exalterad jag var dagen innan jul, dan före doppardan.  Jag gick och la mig så tidigt som möjligt för att det skulle bli nästa dag och julafton, när jag tänkte på att imorgonen är det julafton så bara kröp det inuti mig. Jag minns att jag inte kunde sova hur mycket jag än ville, jag låg vaken i timmar och lyssnade på mamma och pappa som i köket höll på att slå in julklappar för fullt långt in på kvällen, jag var till och med fortfarande vaken när mamma försiktigt la paketet i min julsäck som hängde utanför rummet på min dörr. Så fort jag var säker på att mamma och pappa gått och lagt sig smög jag upp och hämtade paketet och satt och kollade på det, jag kände på det, skakade lite på det och funderade på vad som kunde finns inuti. Jag ville inte öppna det riktigt än fast nyfikenheten bara sprudlade inuti mig för då skulle jag ju inte ha något paket att öpnna på morgonen. 
När klockan var runt sju på morgonen så öppnade jag paketet med gott samvete för att jag duktigt hade väntat. 
 
Sedan var det julfrukost och då var nästa spänning vem det var som skulle få mandeln i sin tomtegröt. Jag minns att jag nyfiket stod och tittade på mamma när hon slevade på gröt åt mig och lyckades se att mandeln följde med ner i just min tallrik, överlycklig blev jag och skyndade mig att äta upp gröten samtidigt som jag önskade mig någonting i samma sekund som jag försiktigt tuggade på mandeln. 
 
 
En något oroligare Fanny i både påttfrilla och sidenklänningen som var på endast vid jul både kramar tomten och öppnar paket i syrrans knä. 
 
Och jag är mycket väl medveten om att alla äskar inte julen, alla firar julen olika och vissa firar inte alls. Men jag har nu skrivit efter hur vi brukar gör och hur jag ser julen, inget annat. :)
 

Om

Min profilbild

FANNY

Lång, glad, sprallig tjej med mycket humörsvängningar. Välkommen till min vardag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela