Fanny Thorsberg

Kvällspromenader är dom bästa promenaderna

Publicerad 2015-04-12 00:01:21 i Allmänt,

Jag springer och jag går och jag sitter och jag står och jag ligger och jag sover och jag drömmer och jag är vaken och jag lever. 
Idag var jag ute på en promenad och vädret var grått och tråkigt och det låg en konstig fuktig dimma över hela Rättvik, allt var bara dyster och tråkigt. 
Men vet ni vad? Med musiken i mina öron så lyckades allting bli så himla fint ändå och där gick jag och smygdansade när jag nästan vad säker på att ingen såg mig. 
När jag gick förbi stranden stannade jag en stund och kollade ut över vattnet som för övrigt såg väldigt kallt och inte alls lockande ut. Sedan fick jag för mig att kasta en sten i vattnet, så jag gjorde det. Sen kastade jag en till. Stod där och tänkte på vad Lars Winnerbäck sjunger i sin låt, någonting om att kasta en sten i vattnet och se den slingra ner i spiralen. Samtidigt som jag föreställde mig stenen lite gungandes försiktigt sjunka till botten och hur det bildar fina ringar på vattnet som försiktigt åker längre och längre bort tills dom bara försvinner. 
Sedan tänkte jag på alla stackars människor som kommer att bada där i sommar och få trampa på stenar så jag slutade. Jag vill ju inte vara den personen som trampar på stenar när jag badar liksom. 
Sedan fortstatte jag gå och trots att mörkret smög sig på mer och mer så kunde jag fortfarande höra fåglarna som sjöng, och trots musiken i mina öron som jag faktiskt var tvungen att pausa för någon minut för att få höra på dom och känna den svaga vårlukten som börjar komma nu på kvällarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

FANNY

Lång, glad, sprallig tjej med mycket humörsvängningar. Välkommen till min vardag!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela